Klasična ali drsna notranja vrata cena ali kvaliteta

Ko se ponovno opremlja določen prostor je veliko faktorjev ki moremo vzeti v zakup in najbolj težka odločitev so notranja vrata.  Izbrati med različnimi vrstami in materjali. Še največji dvom je ko moremo zbrati med harmonika vrati ali oziroma primerjati drsna notranja vrata. Saj popolnoma različna so si klasična in drsna.  Saj to so dolgoročne odločitve ki bodo trajale vrsto let. Vrat se ne menja glih vsak dan. Zato mora biti to premišljena odločitev.

Kaj vpliva na odločitev za lesena notranja vrata cena in kvaliteta ali material steklo alu…

Ma se prej preden govorimo o tem gremo še na tematiko cene poglejmo si zvrsti.

Imamo pvc in lesena drsna notranja vrata z zapiranjem na poteg. Ki se zapira na klik. Imamo drsna lesena, pvc, steklena notranja vrata ob zidu in v zid.  Če je hiša šele v izgradnji se komot montirajo vrata v zid. Tako da je prostor boljše izkoriščen. Če pa zidov ne moremo popravljat in prostornina je premajhna imamo drsna vrata ob zid.

Seveda lepše je če zgine saj tako ne vplivajo toliko na prostor. Okvir je tako možno da je viden ali pa popolnoma skrit. Odvisno od modela drsnih notranjih vrat.

Pri zunanjih drsnih vratih krila drsijo po tiru ki mu prepreči odmik iz svoje osi in stojijo zmeraj ravno. Tako smo tudi sigurni da se ne visijo z časom.

Nato imamo stil harmonika vrata ki se resno odpirajo in zapirajo kot harmonika. Tudi takšna zvrst vrat je zelo priljubljena se najbolj za dnevno sobo saj v kombinacijo s steklom prepušča svetlobo in tako celotno stanovanje je popolnoma bol svetlo in živahno.

Na koncu imamo klasična vrata ki se odpirajo krilno z ključavnico in kljuko za vrata z ključavnico na ključ.

Poglej si izbiro vrat na urejanjedoma.eu

Kako izbrati pravilno notranja vrata med stili harmonika klaska ali drsna notranja vrata.

Z takšno veliko možnostjo izbire ki jo ponujajo v prodaji notranjih vrat so cene lahko zelo nizke ali pa zelo visoke. To popolnoma odvisno od proizvajalca do proizvajalca ki uporablja različne materiale in posledično imamo različne kvalitete vrat.

notranja vrata izgled

Zato je mnogo boljše če prvotno razmislimo kako bi zgledala vrata. Kako bi bilo ko bi se odpirala koliko prostora bi zavzemala. Koliko bi to motilo pri opremljanju.
Pri temu je najboljše če vzamemo kos papirja pa si izrišemo kako bi to izgledalo dobesedno.

Ocenimo kako bi bilo najboljše za naš primer. Če niste prej nikoli razmislili o več možnostih zdaj je to trenutek saj vas lahko presenetijo. Po izkušnjah so notranja harmonika vrata tista ki najbolj presenetijo in zadovoljijo. Ampak malo oseb razmisli kako bi bilo z njimi.

Notranja vrata cene

Notranja vrata cena, kaj vpliva nanjo.  Ena design, dva material in kot zadnje vplivajo na ceno tudi detajli kot panti kljuke za vrata. Med najdražjimi seveda so steklena notranja vrata. Drugo pa so draga vrata v zid, ki izginejo ampak najboljše izkoriščen prostor.
Oglej si tudi:

Visokotemperaturna toplotna črpalka

Toplotne črpalke

Za vaš dom in z energetsko učinkovitim sredstvom